Rewiring növények reprodukciónövelése Vetőmag termelés

A szubszaharai Afrika (SA) mezőgazdasági közösségeiben a növénynemesítés tágításai kiaknázhatók a cirok és tehénbab hektáronkénti hozamának javítására, amely két fő növény.

plant extract for sale

Ez volt a vége a Hy-Gain, egy több millió dolláros nemzetközi együttműködési kutatási projekt által vezetett Anna Koltunow, a professzor a University of Queensland, és támogatja a Bill és Melinda Gates Alapítvány.


Anna Koltunow professzor azt mondta: "Hy-Gain célja, hogy lehetővé tegye a kistermelők számára, hogy megőrizzék és kocá bírja a magas hozamú hibrid cirok és tehénbab magokat."


Hibridek (beltenyésztett, az utódok genetikailag különböző szülők) szokatlanul erős, és a hozam egységnyi területen jelentősen nőtt.


De ezek a tulajdonságok nem tartják meg a vetőmag által termelt hibrid növények, mert képződik a szexuális mag képződése. Ez megköveteli az utat a meiózis és a megtermékenyítés.


Corturno professzor szerint a szexuális szaporodás természetesen elválasztja a genetikai tulajdonságokat a hibrid virágokban kialakult magokban.


"A kulcs a hibrid vetőmag hozamok fel egyik generációról a másikra rejlik az egyik legfurcsább aspektusait növényi reproduktív biológia: "apomixis", a természetben előforduló aszexuális vetőmag-képződés imitációs út a növényekben," mondja.


"Ha egy kiváló minőségű hibrid vetőmag fel van szerelve egy genetikai kapcsoló, amely lehetővé teszi, hogy aszexuálisan reprodukálni a növény egy új mag, azaz anélkül, meiózis és a megtermékenyítés, a kapott vetőmag fog termelni egy növény, amely megegyezik a klón a hibrid szülő.


"Ez lehetővé teszi a hibrid vetőmagok megtartását és újraültetését a gazdaságokban generációkon át, lehetővé téve a mezőgazdasági termelők számára, hogy növeljék a termelést, és mentse a beszerzési költségek hibrid magok minden évben."


Hy-gain áll hat kutatási szervezetek és egy multinacionális vetőmag cég. Ez korábban egy ötéves projekt által vezetett professzor Koltunow és részben finanszírozza a Bill és Melinda Gates Alapítvány.


Az egyik legnyilvánvalóbb szempontok találhatók a korábbi tanulmányok, mondja Prof Corturno, hogy a változás szükséges váltani a szexuális aszexuális viszonylag kicsi.


"A Hy-Gain, fejlesztjük növényi prototípusok, hogy teszteljék, hogy tudjuk megcélozni ezeket az értékes hibrid vonások, amikor a hibridek vetett, virágzik, és több fajta," mondta.


"A cél az, hogy regionálisan specifikus cirok és tehénbab fajták igazítani az afrikai igények magasabb hozamok és a rugalmasság.


"a cél -ból Hy- Elnyer csapat van -hoz szállít továbbít egy igazi hasznos technológia amit lehet könnyen és olcsón használt részére tenyésztés.


"A tehénbab és cirok házitenyésztőinek képesnek kell lenniük arra, hogy kapcsolatba lépjenek a gazdálkodó közösségeikkel, és döntéseket hozzanak a területükön található fajtákról."


Ha sikeres, Professzor Koltunow azt mondja, Hy-Gain technológia lehet egy potenciális "játék-váltó" a mezőgazdasági termelők számára a világ minden tájáról, beleértve az ausztráliai sorghum tenyésztési program.


Koltunow professzor azt mondta: "Ez a technológia hatékonyabbá teheti a növénynemesítést és a vetőmagtermelést egy olyan időszakban, amikor a gabonaipar foglalkozik azzal a kihívással, hogy az egységnyi területenkénti hozamot fenntartsa olyan termesztési körülmények között, amelyek egyre melegebbek és szárazabbak."


© Baoji Herbest Bio-Tech Co., Ltd.